How I work

How I work
 • How I work

 • Mijn benadering is simplistisch; Ik kleed me voor de bruiloft, ik doe het grootste deel van mijn opnamen van een afstand en ik gebruik zo min mogelijk opvallende apparatuur.
 Ik film met de Sony A7SII, welke ook in 4k kan schieten.
  Mijn enige verzoek is dat jullie genieten van jullie bruiloft met de mensen die het meest voor jullie betekenen - jullie vrienden en familie.
 Ik leg de natuurlijke emoties vast, noch pose noch herhaling, het belangrijkste is het moment, het echte.

  En, natuurlijk ga ik prachtige beelden maken van jullie bij bijvoorbeeld zonsondergang en van de prachtige bloemen en details, maar waar het om gaat aan het einde van de dag zijn die kostbare momenten, moeder die emotioneel de jurk dicht knoopt, de bruidegom die met tranen in zijn ogen naar zijn bruid kijkt als hij haar voor de eerste keer ziet, of de gasten die in lachen uitbarsten bij een opmerking uit de speech van een vriend, het bloemenmeisje wat de bloemen in een keer op de grond gooit of je oma die een sneaky knipoog geeft. Dit zijn momenten die je nooit meer vergeet omdat je het terug kan zien in de film en die je de rest van je leven kan koesteren.

The Portrait Shoot
 • The Portrait Shoot

 • Naast de belangrijkste gebeurtenissen van de dag, is een van de belangrijkste momenten de foto/filmshoot. Om mijn beste werk te maken, de voorbeelden die je in mijn portfolio ziet, heb ik tijd nodig tijdens de fotoshoot, het liefste een uur. Vaak werk ik nauw samen met de fotograaf, maar soms heb ik ook apart tijd nodig. Dit is het moment waar je ook samen, als stel, van kunt genieten en samen de dag kunt doorspreken. En tijdens zo’n shoot film ik die mooie intieme momenten met prachtig natuurlijk licht. Dit is het deel van de dag waar ik mij het meest creatief bij voel en het maakt mij erg enthousiast over wat ik doe.

  Tijdens deze shoot is mijn benadering heel openhartig. Mijn belangrijkste doel is om jullie allebei op elkaar te laten focussen en gewoon in elkaars ogen te verdwalen en te omarmen. Bij sommige van de koppels gaat dat vanzelf, anderen hebben wat meer sturing nodig, welke ik graag geef.
  Ik ben niet van de stijve manier van poseren, strak staan of de camera in kijken. Soms stel ik jullie vragen over elkaar, vraag ik naar herinneringen of mogen jullie gewoon lekker gek doen.
  Jullie laten lachen en jezelf laten zijn, dat is wat ik belangrijk vind.
  Elk stel is uniek. Elke bruiloft is weer anders. Daarom benader ik elke bruiloft ook weer anders, met een nieuwe artistieke blik, om een mooie unieke, authentieke en oprechte film te maken.

The best film
 • The best film

Om een goede film te maken heb ik dit nodig:

Tijd: jullie voorbereiding en andere sessie’s moet ik kunnen filmen zonder haast, zodat ik de juiste hoek kan zoeken. Zorg dus voor voldoende ruimte in de planning.

Licht: goed licht is essentieel. Hoewel ik ook van regenachtige en mistige dagen houd, moet je begrijpen dat de sfeer van een film die in deze dagen wordt gemaakt compleet anders is dan die van een andere die tijdens een zonnige dag is opgenomen.

Locatie: mooie plaatsen zijn een “must” voor geweldige opnamen.

De combinatie van deze factoren zorgen voor een mooi beeld. 
Dus, de verwachtingen die je hebt, moeten passen bij de realiteit van je dag.